Peterica

5 novinarjev, 5 sošolcev, 5 prijateljev. Vsi imamo radi šport in športno novinarstvo. Ker se nam je zdelo, da v Sloveniji primanjkuje poglobljenih športnih zgodb in prispevkov, smo se odločili, da glede tega nekaj ukrenemo. Od nas (razen izjemoma) zaenkrat ne gre pričakovati ažurnih, sprotnih poročanj o vsakodnevnem dogajanju v športu, vam pa vsak dan priskrbimo eno dobro branje, ki ponuja več konteksta in drugačen pogled na situacije v vrhunskem športu. Včasih bomo hvalili, včasih kritizirali, cilj pa je vedno prikazati realno situacijo. Da se za spremembo prestavimo od tračev in ponudimo prispevke, ki zahtevajo malo več predpriprave in časa, ki ga v večjih medijih zaradi pritiskov največkrat nimajo. Se beremo!

Vaša Republika. 

Luka Skarlovnik

Na smrt me je strah, da bi moral delat v politiki. Ena polovica podkasta TimeOut. Če ne spremljam športa, poslušam glasbo. Po navadi pa kar oboje skupaj. Tisti, ki se poškoduje že med ogrevanjem. Se pa oklepam stare slave, da sem včasih znal dat koš.

Jan Blaževič

Navijač Arsenala in ljubitelj kolesarjenja, tenisa, Formule 1 ter zimskih športov - o tem tudi največ pišem. Soustvarjam podkast TimeOut in montiram Podkast Republike Športa. Včasih pogledam še kakšen dober film, obožujem pa tudi kvize vseh vrst.

Samo Demšar

Večletni kapetan mladinskih selekcij KK Gorenja vas, na vrhuncu kariere pomagal selekciji U-16 do 37. mesta v 2. SKL v sezoni 2013/2014 z 8,2 točke na tekmo, potem pa je obetavno kariero končala poškodba. Sedaj občasni amaterski bočni in centralni branilec na območju Škofje Loke. Prav tako imam opravljen izpit za motorno žago.

Niko Hari

Noben od kolegov me ne razume. Mogoče, ker sem zakompliciran ali pa ker sem Prekmurec. V življenju še nisem napisal povedi brez slovnične napake. Najbolj kosmat izmed osmerice, pa tudi največji vamp mam. Zaradi moje strasti do tobačnih izdelkov uredniške sestanke večkrat izvajamo na dežju in snegu.

Urban Kolman

Filmoljub in reden gledalec športa, razen kolesarstva (fuj). Zagreti podpornik gibanja pomagajmo Damirju pri spoznavanju človeškega telesa. Ljubitelj besed objektivnost in konsistenca. Izmed peterice tisti, ki ima največkrat kontroverzna mnenja.

Kdo smo?