• Luka Skarlovnik

Mehurčkovih 10

Z nogometnim zaključkom se začenja čas NBA košarke. Mehurček v Orlandu je poln – tako igralcev kot pričakovanj. Končnica se približuje, moštva z zagotovljenim nastopom na zaključnem turnirju iščejo zmagovalno formo, medtem ko je bitka za osmo mesto zahoda še široko odprta.


Navijači z užitkom spremljamo tekme, na katerih so ekipe že postregle z nekaj izjemnimi predstavami, in čakamo na končnico, kjer se končno igra košarka, vredna naziva najboljša na svetu – z najboljšimi košarkarji planeta. Ko se tekme lomijo, v ospredje stopijo zvezdniki in večkrat lastnoročno prinesejo zmago svoji ekipi. Takih igralcev je kar nekaj, a od enih se pričakuje več kot od drugih. Ker (Jan in Luka) rada sestavljava lestvice, sva skupaj ustvarila, po najinem mnenju, deseterico najboljših košarkarjev, ki vstopajo v letošnje zaključne boje, s serijo člankov pa bomo skupaj – od sobote dalje – odštevali dneve do začetka končnice.


Položaji na lestvici so seveda subjektivni, čeprav bova vsak izbor po najboljših močeh utemeljila. Zagode nama jo lahko le Damian Lillard, če se Portland Trailblazersom uspe uvrstiti v končnico, saj bi v takem primeru zagotovo držal položaj na lestvici. Na tem mestu lahko le zaupava mladi gardi Memphisa, da jim uspe obraniti napade ekip, ki jih vztrajno lovijo na osmem mestu.


TOREJ: od sobote, 8. avgusta, dalje lahko vsak dan pričakujete prispevek o enem od košarkarjev, od katerih letos v zaključnih bojih pričakujeva največ. Začneva na desetem mestu, številka ena pa pade 17. avgusta – na dan začetka letošnje končnice. Se beremo!


Luka in Jan

16 views0 comments

Recent Posts

See All