• Luka Skarlovnik

Napihnjen ego

(KOLUMNA)

(vir: nbscports.com)

Meja med športnikovo samozavestnostjo in napihnjenim egom je zelo tanka. Prav je, da športniki zaupajo vase, da verjamejo v veličino, ki jo lahko dosežejo. A velika usta in bahavost na koncu dneva moraš podkrepiti z dejanji. Po drugi strani se samozavest zelo hitro spremeni v ego. Tega je veliko lažje zaznati, saj se prelije čez vse vidike športnikovega življenja.


Damian Lillard je pošast na igrišču. Ena največjih zvezd lige NBA. Večkrat smo uživali v »Dame timeu«, ko si je ekipo naložil na hrbet in se z njimi vred sprehodil do zmage. Je en najbolj zvestih zvezdnikov lige, zaradi česar ga spoštujem. Prav je, da je samozavesten.


A majster se je v zadnjih tednih odločil izdati svoj čevelj v barvah moštva Oklahoma City Thunder, ki ga je z enim bolj opevanih metov lastnoročno izločil iz prve runde končnice predlanskega leta. PRVE RUNDE končnice. Lillard je imel izjemno tekmo, ki je tudi na tem mestu vredna vsake hvale. Ampak tukaj se je omenjena meja hudo zabrisala. Njegov največji uspeh kariere je, da so bili s Portlandom istega leta sweepani v finalu zahodne konference. Met in tekma, ki sta bila povod za modro-oranžno obarvano obutev, sta bila le prvi korak do veličine, ki bi sčasoma sicer lahko upravičevala Dameovo potezo, a je še ni dosegel. Zaradi svoje kariere in neverjetne kvalitete ima vso pravico in razlog biti samozavesten. Ta situacija pa je vsaj za moj okus malo preveč.


Napihnjen ego.

41 views0 comments

Recent Posts

See All