• Luka Skarlovnik

(Ne)Človeško

(KOLUMNA)

(vir: clutchpoints.com)

Denar je gorivo, ki poganja športni svet. Zaradi denarja velikokrat trpimo. K denarju strmimo. Denar zavidamo.


Ampak vsi smo ljudje. Vsi rabimo čas z bližnjimi – ki je neprecenljiv. Vsi smo ljudje. Naša telesa rabijo počitek – odmor od naporov, ki jim jih nalaga um. Vsi smo ljudje, tudi LeBron James in Jimmy Butler. Z milijoni, celo stotinami milijonov na bančnih računih, včasih potrebujeta le globok vdih, da pozabita na neskončno kolesje košarkarskega stroja v katerem sodelujeta.


Vsi smo ljudje – čeprav smo včasih nečloveški.


Ko je odločitev za začetek nove sezone lige NBA padla na 22. december, so se pred očmi vrtele številke in ne obrazi. Mi bomo v toplih naslonjačih, v družbi bližnjih, z veseljem spremljali božične NBA tekme. A malo nas pomisli na to, da jih nekdo mora tudi odigrati. Da so prikrajšani za veselje, srečo, družbo.


Ko je odločitev za začetek nove sezone pristala pri 72 tekmah, so se v mislih prodajale televizijske pravice in ne počutje športnikov, ki bo po svetovni COVID zmedi na udaru prej, verjetno še močneje kot po navadi.


In tako v začaranem krogu pljuvamo denarni stroj, ki v odgovor kriči, da zakaj pa rabijo takšne plače?!


In res je – če govorimo o denarju, ga je NBA zaradi pandemije veliko izgubila. A povrnila si ga bo na račun človeka. Ljudi. Košarkarjev. Družin.


Spremljali bomo lahko 72 tekem!


Odigrati bodo morali 72 tekem.

35 views0 comments

Recent Posts

See All