• Luka Skarlovnik

Pri vrhu se spet dirka

Letos je idealen čas, da se vržete v kraljevo disciplino motošporta - Formulo 1. Zakaj?


Prvič: Na Netflixu vas serija Drive to Survive, povzetek preteklih treh sezon, lepo vpelje na dirkališča po svetu. Z izjemo občasnih (pre)dramatičnih vložkov poda celostno sliko zakulisja, tekmovalnosti in osnov Formule.


Drugič: Naslednje leto bo prineslo nove regulacije in velike spremembe na bolidih, ki bodo praktično v celoti sestavljeni na novo, do takrat pa je ravno dovolj časa, da pridete na tekoče in ste pripravljeni za korak v novo dobo Formule.


Tretjič: Še zadnji in v mojih očeh najpomembnejši razlog pa je, da imamo končno bitko pri vrhu. Red Bull Racing je pripravil dirkalnik vreden naslova prvakov in tako zaprl Veliki kanjon med Mercedesom in preostalimi moštvi. To se je pokazalo že na prvi dirki sezone minuli vikend v Bahrajnu, ko sta nam serijski šampion Lewis Hamilton in Max Verstappen pripravila dvoboj, ki ga strokovnjaki označujejo za enega najboljših uvodov v zgodovini.

(vir: planetf1.com) Verstappen in Hamilton

Prodano. Kljub temu, da sem tudi sam malo svež v svetu Velikih nagrad, me je zvok motorjev čisto prevzel. In čeprav se je že po testiranjih nekako orisala hierarhija konstruktorskih moštev, je VN Bahrajna dokončno postavila temelje za prihajajočo sezono.


Tukaj lahko na hitro »odpikam« tri moštva, ki bodo skoraj gotovo tudi na koncu pri repu, vprašljiv je le vrstni red. Ameriški Haas se že ozira po spremembah za drugo leto in letošnjemu dirkalniku ni posvečal veliko pozornosti, Williamsu sicer po prevzemu moštva od Claire Williams gre na bolje in najverjetneje celo ne bo neprestano zadnji, a podobno kot pri ekipi Alfa Romeo Racing, njihovi dirkalniki preprosto niso konkurenčni za redno doseganje točk, ker - kot bi rekel sir Lewis - »cash is king« (denar je kralj). In denarja je v teh moštvih manj kot pri konkurenci.


ZLATA SREDINA

V srednjo kategorijo spada pet konstruktorjev, ki se med sabo borijo za točke, hkrati pa lahko z nekaj sreče posežejo celo po zmagovalnem odru. Oblikovali sta se dve kategoriji - dobrih in malo boljših.


1. Very good eh?

Tukaj so moštva, ki so pripravila zelo dobre dirkalnike, a bi nekako rekli, da se bolj borijo za peto mesto kot polivanje šampanjca na stopničkah – čeprav tega ne gre izključiti.


AlphaTauri, Aston Martin in Alpine (lani AlphaTauri, Racing Point in Renault)


Iz te srede so še najbolj presenetili biki. Podobno kot matična ekipa Red Bull, so stopili korak naprej in se pomaknili nekaj mest višje po sredini. Prva dirka zanje ni bila super uspešna, saj se je Pierru Gaslyju po napaki zlomilo sprednje krilce, se je pa na prvi preizkušnji v prestižnem razredu z devetim mestom izkazal perspektivni Japonec Yuki Tsunoda, ki poleg Francoza sedi v AlphaTauriju. Oba voznika sta že pokazala svoje sposobnosti, vsaj na kvalifikacijah pa je Gasly izgledal morda celo najbolje iz zlate sredine.


Tudi Aston Martin in Alpine so imeli dirko, ki jo bodo želeli čimprej pozabiti. Za vodenje v novo, boljšo dobo moštev, so se obrnili na superveterana. Za Angleže letos vozi 4-kratni prvak Sebastian Vettel, ki pa se vsaj na prvi dirki ni proslavil in z več napakami končal šele na 15. mestu, je pa bolid tako kot lani izjemno podoben Mercedesu preteklega leta, kar jih avtomatsko potiska navzgor po lestvici. Stalno se naprej premika tudi Alpine, s še enim »novim veteranom« Fernandom Alonsom, ki se je vrnil v karavano Formule 1, a dirke ni dokončal, ker so mu odpovedale zavore. Nekdo ni skrbel za okolje in je odvrgel plastičen ovitek od sendviča, ki se je zagozdil med zavorna diska in povzročil odstop. Takih komedij si ne moreš zmisliti.

(vir: formularapida.net) Od zadaj naprej: AlphaTauri, Aston Martin in Alpine

Seveda se vrstni red tekom sezone lahko še lahko premeša, a ti konstruktorji vsaj po prvi dirki izgledajo primerljive moči.


2. Že okušajo mehurčke

Dve moštvi, ki pa se vseeno zdita stopničko nad zgoraj naštetimi in se bota poskušali izstreliti na dejanske stopničke, sta McLaren in Scuderia Ferrari.


Italijani so lani doživeli pravo malo sramoto in s podpovprečnim dirkalnikom niso bili zares nevarni. Letos kaže, da so storili ogromen korak naprej, čeprav so še vedno krepko za najboljšima bolidoma in novim konstruktorskim naslovom, ki sovpada s Ferrarijevimi ambicijami. Dirkalnik je v dirki za vsaj malo rednejše stopničke. Njihov zlati deček Charles Leclerc je na prvi Veliki nagradi dosegel šesto mesto, ob bok pa so mu postavili še vedno mladega, a že nekoliko izkušenejšega Španca Carlosa Sainza, ki je končal kot osmi. Normalno je, da se po prestopu k novemu moštvu malo lovi, ko pa oba mladeniča najdeta formo in se dodobra spoznata z dirkalnikom, pa bi lahko napadli tretje mesto v konstruktorskem naslovu. Iščejo torej nek nov ogenj – s trenutnimi spremembami so definitivno zanetili iskrico, a še vedno so daleč od vrha po katerem želijo poseči.

(vir: scuderiafans.com) Leclerc in oba McLarna

McLaren pa letos izgleda še boljši kot lani, pa so že lani v skupnem seštevku končali na tretjem mestu. Pod izvršnim direktorjem Zakom Brownom se britanska ekipa močno dviga in se tudi letos zdijo favoriti, da zaokrožijo trojico najboljših konstruktorjev. Sainza so v bolidu menjali z Danielom Ricciardom, izjemno hitrim in izkušenim dirkačem, ki je že na prvi dirki končal kot sedmi. Prestavljal bo tako izzivalca kot mentorja mlademu Landu Norrisu – ta je le za eno mesto zgrešil oder za zmagovalce, a začel podobno udarno kot lani, ko je prvo VN sezone končal na tretjem mestu. Motor jim letos dobavlja sedemkratni zaporedni prvak Mercedes, boj za stopničke pa bi znal biti redno na dosegu roke – sploh ko se Ricciardo dokončno seznani z novim bolidom.


BOG I BATINA

Bog je zaenkrat Mercedes, Batina pa ima letos vse predispozicije, da naziv prilepi na svojo znamko. Red Bull je dominiral v začetku prejšnjega desetletja, preden mu je baton prevzel Mercedes in ga od takrat ni več izpustil. Letos bi se dalo trditi celo, da so Avstrijci pripravili boljši dirkalnik, je pa končna razvrstitev seveda odvisna od sprotnih izboljšav, forme, od tega na kateri progi se bo kateri dirkalnik bolje znašel ... Dejstvo, da sta letos najboljša konstruktorja, je nesporno, ogromno pa je seveda odvisno tudi od voznikov. »Drugi sedež« pri Mercedesu že nekaj let drži Valtteri Bottas, dober voznik, ki je zaradi superiornosti dirkalnika dokaj lahko osvajal oder za zmagovalce, tudi v Bahrajnu je bil tretji, a se ni niti na varno razdaljo približal Lewisu Hamiltonu. Po drugi strani je Red Bull pripeljal novega, izkušenega Sergia »Checa« Pereza, ki se mora več kot očitno na bolid še privaditi, a bi si upal trditi, da je boljši od Bottasa. Kljub neverjetnim težavam na Arabskem polotoku, ko je moral začeti celo iz boksov, je dirko končal na petem mestu. Tekma za naslov konstruktorskega prvaka se bo po mojem mnenju v glavnem, ironično, odvijala pri slabših voznikih obeh ekip.


Dokaj jasno je, da se ob normalnem poteku dogodkov bitka za voznika, ki bo po koncu stal na vrhu, odvija med sirom Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom. Slednji je v lanski sezoni edini lahko redno pariral Mercedesovima voznikoma in že nekaj let čaka na svojo priložnost, da prevzame naziv najboljšega v karavani. Po drugi strani je bilo preteklih nekaj let za Hamiltona dokaj mirnih, rekorde podira kamorkoli se obrneš, za njegov status najboljšega pa do nedavnega ni bilo nevarnosti. Letos je drugače. Letos se bo tudi za prvo mesto dirkalo, čeprav le med nekaj posamezniki. HVALA BOGU. To se je pokazalo tudi na prvi dirki sezone, ko sta v zadnjem krogu, v zadnji ravnini znotraj sekunde prečkala ciljno črto. Prvo bitko sezone je dobil Hamilton po kar nekaj kontroverznostih, saj ga je Verstappen že prehitel, a ga je moral spustiti naprej zaradi prehitevanja izven meja steze, hkrati pa so med dirko spremenili pravilo, da v enem dokaj neugodnem ovinku ne smeš več zapeljati na široko – nekaj kar je do spremembe regulacije Hamilton (poleg drugih) s pridom izkoriščal.

Max je neverjeten talent in ima praktično prvič dirkalnik, ki lahko resno parira Lewisovemu, Hamilton pa je neprimerljivo bolj izkušen in zanesljiv dirkač. Letos bo mogel po dolgem času spet pokazati svoje sposobnosti, česar se – vsaj tako pravi – veseli. Njegovih dosežkov mu nihče ne more vzeti, kdor trdi, da Anglež ni dominanten, se mora krepko pogledati v ogledalo, vseeno pa se mi zdi, da se bo po koncu letošnje sezone oblikoval »občutek« okoli Hamiltonovih naslovov v zadnjih nekaj letih. Če osvoji tudi letos, ob resnem tekmecu, bo njegova nadvlada (p)ostala neomajna kot »naslednjih nekaj dni je ključnih«, v nasprotnem se bodo vedno porajala vprašanja, če je bil res Lewis tisti, ki je tako odstopal od povprečja ali pa je preprosto sedel v raketi, medtem ko so njegovi glavni konkurenti vozili šajtrgo.


Pri Republiki je »stručko« za Formulo 1 Jan, ki je za bralce pred kakšnim tednom napisal članek uvoda v sezono: https://www.republikasporta.com/post/f1-2021

23 views0 comments

Recent Posts

See All