• Luka Skarlovnik

Slepota

(KOLUMNA)

(vir: thesportsman.com) Bruh, bruh.

Na živce mi gre slepo navijaštvo.


Na živce mi gre, da ljudje govorijo empatične misli, medtem ko se muzajo ob dejstvu, da se je športnik iz konkurenčne ekipe poškodoval.


Na živce mi gre, da v svoji ekipi vidiš angele, medtem ko so vsi okoli tebe zlodeji, Luciferji, hudiči.


Na živce mi gre, da navijači Reala nočejo priznati, da je bila enajstmetrovka dosojena neupravičeno. To ne pomeni, da nad rezultatom ne smeš biti navdušen – a zavedaj se dejstev, ki ga obkrožajo.


Na živce mi gre, da trenerji – mojstri nogometnega poklica – govorijo bedarije, upravičujejo grozovite štarte in kritizirajo (popolnoma zaslužene) rdeče kartone ter gledalcem v glavo vcepljajo bedarije.


Uživaj v svoji ekipi. Navijaj, joči, kriči, bodi srečen ob uspehih in obupan, ko preprosto ne gre. Tudi zaradi tebe igrajo. Ti si, majhen delček, ki poganja športni stroj. Ampak ne čislaj napak in nepravičnih odločitev. Ne uživaj v slavi, če je bilo zanjo potrebno preko trupel. Uživaj v športu, polnem čustev, a skozi oči kritika. Opusti slepo zaljubljenost, šele takrat lahko spoznaš pravo ljubezen. Ne sramuj se svojega navijaštva, a z njim ne pretiravaj. Če si z ekipo na dan zmage, bodi tam, s sklonjeno glavo, tudi ob porazu.


Naj bo nogomet, košarka, bejzbol, vaterpolo, smučanje ali pikado. Navijači s(m)o tisti, ki šport delamo poseben – to se še kako dobro vidi ob praznih tribunah športnih objektov po svetu. Navijaj s celim srcem, a trezno glavo.

49 views0 comments

Recent Posts

See All