• Luka Skarlovnik

Sršenje gnezdo

(KOLUMNA)

(vir: clutchpoints.com) Ball in Hayward

V ligi NBA se dogaja ogromno – več od pričakovanega. Moštva se na novo oblikujejo v pričakovanju svežih podvigov in večne slave. V ligi čez lužo najdemo množico zelo dobrih franšiz, ki jih vodstven kader kljub včasih vprašljivim odločitvam neprestano drži nad vodo.


In potem, če se zelo potrudimo, na zemljevidu najdemo Charlotte Hornetse. Sršeni, ki jih najdemo v učbenikih biologije, precej bolje penetrirajo povrhnjice kot tisti iz Severne Karoline NBA obrambe. Franšiza, ki nam je v obliki dafuq reakcij ponudila veliko, na pa parketih bore malo. V medijih se največkrat znajdejo predvsem zaradi njihovega lastnika. Mogoče ga poznate, ime mu je Michael. Ne, ni angel, je pa precej blizu božanstvu.


Teh par odstavkov je namenjenih njihovim pogodbam in odločitvam. Letos bo 27 milijonov zaslužil Nicolas Batum. Lepo. 15 milijonov je rezerviranih za Codyja Zellerja. Zelo lepo. Ampak to so stare novice – par dni nazaj pa je razneslo bombo po imenu Gordon Hayward. Majster je zavrnil 30 (dodaj šest ničel) v Bostonu, da podpiše novo dolgoročno pogodbo drugje. Veliko se je govorilo o New York Knicksih, franšizi, ki bi ga definitivno preplačala, a smo pri moštvu iz Velikega jabolka tega že navajeni. Hayward je bil še nekaj let nazaj zvezda, poškodbe pa so ga v zadnjih nekaj letih popolnoma demantirale. Drugače je fajn fant, mu privoščim še eno priložnost.


Očitno so podobnega mnenja tudi Hornetsi. Če za moment spregledamo dejstvo, da Charlotte v iskanju prostih igralcev premaguje New York (HAHAHAHAHAH), so mu v Severni Karolini ponudili 120 miljonov v štirih letih. Ne, nisem se zmotil. Mi je všeč? Abso-lutno.


Charlotte gre na vse ali nič, samo enkrat se živi, gremo probat, četudi se nismo ravno učili, saj prvih trikrat je zastonj. Pogodba je bolana in smešno previsoka. Ampak; Charlotte je letos na naboru izbral LaMela Balla, enega bolj perspektivnih, definitivno pa najbolj medijsko izpostavljenega mladeniča. Za to sta poskrbela brat Lonzo, ki v NBA že igra, še bolj pa njegov oče LaVar, večni gobezdač, ki je priskrbel kar nekaj odmevnih izjav. Med drugim je izustil tudi, da bi v igri ena na ena premagal Jordana. Mogoče bomo to zdaj imeli priložnost celo videti. Torej – Hornetsi so neverjetno preplačali, da so v svoje vrste pripeljali zvezdniško ime (čeprav upam, da še najde staro formo), preko nabora pa so v svoje vrste pripeljali atraktivnega Balla. Če jim uspe mogoče menjati še za koga, so po mojem mnenju zmagovalci časa med obema sezonama.


So malo glupe poteze? Ja.


Bom zaradi teh glupih potez prihodnjo sezono celo pogledal kakšno tekmo Hornetsov? Normalno.


34 views0 comments

Recent Posts

See All