• Luka Skarlovnik

VAR geodetske storitve

(KOLUMNA)

(vir: bournemouth.vitalfootball.co.uk)

O tem smo že pisali, pa vseeno – VAR uničuje nogomet.


Razumem princip. Razumem tudi, da je prepovedan položaj prepovedan položaj, ne glede na to, če se pogovarjamo o petih centimetrih ali dveh metrih. A prijatelj je dobro opisal, da ne more več gledati teh geodetov. Zdi se, kot da narisane črte vedno iščejo offside. Včasih se zdi, da so črte skoraj debelejše od prepovedanega položaja.


Ob zadetkih se več ne veselimo – tudi če so precej očitno regularni, samo čakamo, kje bodo našli napako.


Nedoslednost je grozna. VAR je postal samo različica glavnega sodnika – z različnimi, subjektivnimi odločitvami – medtem ko je bil uveden, da bi odpravljal napake in reguliral pravičnost igre.


Ne vem, če so že ugotovili, ali je bila žoga pri prvem zadetku Manchester Uniteda proti West Hamu izven igrišča. Videl sem fotografije in grafike, ki to potrjujejo – a resnica je, da preprosto ne vemo. Za takšne odločitve je bil vpeljan video sodnik. Da razblini dvome. A na stranskih črtah ni bilo kamer, da bi dilemo razrešile ter omogočile regularno odločitev in zagotovile pravičnost srečanja.


Mogoče se spomnite izjemno popularne Nikeove nogometne reklame »The Last Game«, ko je vrsta robotov nadomestila svetovno znane nogometaše.


Tam se je v iskanju popolnosti izgubila radost čudovite igre nogometa.
29 views0 comments

Recent Posts

See All